Henrik Tegnér är ny strategi- och hållbarhetschef på Afry

Karriär Henrik Tegnér är ny strategi- och hållbarhetschef på teknikkonsultbolaget Afry. Han tar också plats i koncernledningen.

Henrik Tegnér är ny strategi- och hållbarhetschef på Afry
Henrik Tegnér. Pressbild: Afry

Henrik Tegnér tillträdde sin nya roll på Afry vid årskiftet. I rollen som strategi- och hållbarhetschef kommer han att ingå i koncernledningen och leda Afrys strategiska arbete med att accelerera omställningen mot ett hållbart samhälle.

Henrik Tegnér tidigare managementkonsult

Tidigare har Tegnér varit chef för bolagets managementkonsultverksamheten i Sverige. Han jobbade innan dess under 20 år som managementkonsult på Accenture med inriktning mot den nordiska energisektorn.

Afrys vd om Henrik Tegnér

– Henrik Tegnér har en lång erfarenhet av just omställningen inom energisektorn och driver redan idag stora delar av Afrys strategiarbete kopplat till hållbarhetsfrågor där även digitalisering är en allt tydligare komponent. Henrik är en lagspelare och jag ser framemot att välkomna honom till teamet där han kommer att bidra med sin djupa kunskap inom hållbarhet, analytiska förmåga och sitt framåtlutade ledarskap”, säger Jonas Gustavsson, vd för Afry, i ett uttalande.

Henrik Tegnér om nya rollen

Henrik Tegnérs kombinerade strategi- och hållbarhetsroll är utformad utifrån att ”hållbarhet numera är en central del i affärsstrategin för alltfler bolag”, skriver Afry.

– Jag är entusiastisk över den nya rollen och kommer att bidra till den långsiktigt strategiska utvecklingen där hållbarhet är centralt i våra kunders affär.

Han ersätter Afrys tidigare hållbarhetschef Maria Trogstam. Hon har börjat på Svenskt Näringsliv, vilket vi tidigare skrivit om.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste