nr-logo

Hållbarhet i praktiken

miljöprofil
Björne Olsson, affärsutvecklare på Projektengagemang. FOTO: Projektengagemang

Projektengagemang rekryterar miljöprofil

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang rekryterar Björne Olsson till rollen som affärsutvecklare inom miljö för koncernens satsning på tjänster inom miljö och hållbarhet.

  • Annons 1

Han kommer närmast från tjänsten som divisionschef på miljöavdelningen på COWI. Han har mer än 25 års erfarenhet från EU-arbete, myndigheter och konsultarbete.

Satsar på hållbarhet

– Vi påbörjar omgående vidareutvecklingen av vårt erbjudande inom miljö och hållbarhet. Nu ska vi växa och bredda det kompetenta teamet på PE. Därigenom ska vi kunna ta oss an större och fler komplexa uppdrag. Det är stimulerande att få vara med och bidra till att uppfylla PE:s ambitioner om att vara en ledande aktör i dessa för samhällsutvecklingen helt centrala utmaningar, säger Björne Olsson, Affärsutvecklare Miljö på Projektengagemang.

– Vi är mycket nöjda över att få in en så kompetent och erfaren person som Björne. Vi kan nu erbjuda våra kunder ytterligare kompetens och kunskap inom miljöfrågor i våra projekt och det kommer tillföra mycket värde, säger Mathias Thorsson, divisionschef på Projektengagemang.

Läs mer: Ny ranking: Europa får underkänt i klimatarbete

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) skapar stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro på år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Electrolux söker grön finansiering

Nu lanserar vitvarujätten Electrolux ett ramverk för gröna obligationer. Detta för att ta in medel som öronmärks för investeringar som ska bidra till minskad miljöpåverkan från företagets produkter och verksamhet.

Frivilligt regelverk ska öka möjligheterna till skadestånd

Även de som lever i laglöst land och utsätts för brott mot mänskliga rättigheter, ska kunna få hjälp av juridik framöver. Den svenske advokaten Claes Cronstedt och elva andra jurister har föreslagit ett frivilligt regelverk som utgår från New York-konventionen. Den gör att alla kan söka skadestånd från företag i hela världen inför skiljedomstol.