Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Naturskyddsföreningen rekryterar ny kanslichef

Karriär Naturskyddsföreningens nya kanslichef arbetar för närvarande som teaterchef på Riksteatern.

Naturskyddsföreningen rekryterar ny kanslichef
Naturskyddsföreningen

Måns Lagerlöf har verkat som ledare i scenkonstbranschen i 16 år. För närvarande som teaterchef för Riksteatern, och dessförinnan som VD för Örebro länsteater. Under hans ledning har Riksteatern genomfört flera projekt relaterade till klimat och miljö.

Inför klimattoppmötet i Paris 2015 skapade och genomförde Riksteatern projektet ”Run for your life”, ett 21 dagar långt, livestreamat stafettlopp från Kiruna till Paris, som engagerade de flesta större organisationer inom miljörörelsen.

Rapporterar till generalsekreteraren

– Jag är jätteglad över rekryteringen av Måns Lagerlöf. Han har en gedigen erfarenhet av ledarskap på alla nivåer och av att arbeta med såväl strategisk verksamhetsutveckling och målstyrning som HR-frågor i komplexa organisationer och tillsammans med ideella krafter. Samtidigt har han erfarenhet av att arbeta med projekt som rör miljö och klimat, säger Karin Lexén, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen.

Kanslichefen arbetar nära och rapporterar till Naturskyddsföreningens generalsekreterare, och utgör ett centralt stöd för arbetet med att driva och utveckla Naturskyddsföreningens verksamhet.

Ökat engagemang för klimatet

Uppgiften är att leda kansliets interna, operativa arbete och att ha ett strategiskt ansvar för den organisation som krävs för att verkställa Naturskyddsföreningens mål. Föreningen företräds utåt av dess ordförande och generalsekreterare.

– De sista tio åren har mitt engagemang i allt högre grad handlat om miljö och klimat. Att nu få möjligheten att arbeta med Sveriges viktigaste miljöorganisation som dessutom bärs av en stark folkrörelse är fantastiskt. Jag ser mycket fram emot det här uppdraget, säger Måns Lagerlöf.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.