nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Offentlig sektor sämst på hållbarhetsredovisning

Priset för bästa hållbarhetsredovisning inom kategorin Offentlig sektor gick i år till – ingen. Kvaliteten på de granskade redovisningarna höll inte måttet.

  • Annons 1

När FAR SRS igår delade ut priserna för ”Sveriges bästa hållbarhetsredovisning 2008” fick den offentliga sektorn noll utdelning. Kvaliteten på de granskade redovisningarna var så låg att juryn beslutade att helt slopa prisutdelningen i kategorin.

– Hållbar utveckling och infrastrukturfrågor är intimt förknippade och därför är det anmärkningsvärt att vi i år inte kan dela ut pris i kategorin ”Offentlig sektor”. Kvaliteten på redovisningarna var helt enkelt för dålig, säger juryns ordförande Lars-Olle Larsson.

I kategorin Stora företag vann LKAB och i kategorin Små & medelstora företag utsågs Swedfund International till vinnare.

– Trots den oroväckande situationen inom offentlig sektor verkar trenden gå åt motsatt håll när det gäller företagen. Allt fler bolag vill visa hur de påverkas av omvärlden och hur de tar ansvar för en hållbar utveckling, säger Dan Brännström, generalsekreterare i FAR SRS.

Hållbarhetspriset delades ut på Finforum som är ett samarrangemang mellan FAR SRS – branschorganisationen för revisorer och rådgivare, Sveriges Finansanalytikers Förening SFF, Sveriges Informationsförening och Irev.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.