nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hon är årets hållbara ledare

Batteridrottningen Christina Lampe-Önnerud har utsetts till vinnare av Hållbart ledarskap 2009.

  • Annons 1

Christina Lampe-Önnerud, grundare och vd för batteriföretgaet Boston-Power, fick igår Näringslivets miljöchefers utmärkelse för Hållbart ledarskap. I motiveringen stod bland annat att hon är ett föredöme genom sitt sätt att låta hållbar utveckling genomsyra inte bara affärsidén utan hela verksamheten och att hon genom att vara en stark förebild skapar intresse för dessa frågor.

”Människans litenhet”

Christina Lampe-Önnerud kunde inte närvara vid prisscermonin på grund av vulkanutbrottet på Island, något som hon menar inte bara är av ondo.

– I någon mening är händelserna på Island en fantastisk påminnelse om varför hållbarhetsarbete och ett hållbart ledarskap är så otroligt viktigt, säger Christina Lampe-Önnerud i en kommentar. Askkrisen visar på människans litenhet och hur system som vi bygger upp inte är hållbara alla gånger. Det är därför vi måste handskas med resursfrågorna och miljön på ett långsiktigt och respektfullt sätt.

Årets hederspris delades ut till Bengt Olof Hansson på SKF för implementeringen av företagets hållbarhetsarbete och ett mångårigt engagemang att sprida trovärdighet och affärsmässighet i hållbarhetsarbetet.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4