nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hållbarhetschef
Maria Säfström, ny vd på Uppsala kommuns Industrihus. FOTO: AB Uppsala kommuns Indsutrihus

Hållbarhetschef ny vd på Uppsalas Industrihus

Uppsala kommuns Industrihus får en ny vd. Maria Säfström ska leda utvecklingsarbetet på IHUS.

  • Annons 1

Maria Säfström arbetar idag som vice vd och hållbarhetschef för IHUS. I september 2018 börjar hon på den nya posten.

– Vi är stolta och glada över att kunna presentera Maria Säfström som ny vd för IHUS och Uppsala kommun Förvaltningsfastigheter. Maria är en drivande och kompetent ledare som under sin tid som vice vd och hållbarhetschef visat att hon har god erfarenhet, kunskap och varit starkt drivande i utvecklingen av bolagets hållbarhetsarbete, säger styrelseordförande Peder Granath.

Läs mer: ”Vi fastnar inte med hela foten i en plastpåse”

Maria Säfström har haft rollen som hållbarhetschef på IHUS sedan 2014 och blev utsedd till vice VD hösten 2016. Maria har under lång tid arbetat med uppdrag inom bygg- och fastighetsbranschen och har en bakgrund som miljökonsult och konsultchef.

Maria är utbildad civilingenjör i Miljö-och vattenteknik vid Uppsala Universitet. Under 2017 tog hon en MBA-examen vid Handelshögskolan i Stockholm.

– Som ny vd hoppas jag, och ser verkligen fram emot, att vidareutveckla IHUS så att vi växer med staden och genom hållbara affärer kan bidra med ett ökat utbud av verksamhetslokaler så att fler kan välja att ha sin arbetsplats här, säger Maria Säfström.

Läs mer: Svenskt elnätsprojekt vinner världspris

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.