nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hållbarhetschef
Maria Säfström, ny vd på Uppsala kommuns Industrihus. FOTO: AB Uppsala kommuns Indsutrihus

Hållbarhetschef ny vd på Uppsalas Industrihus

Uppsala kommuns Industrihus får en ny vd. Maria Säfström ska leda utvecklingsarbetet på IHUS.

  • Annons 1

Maria Säfström arbetar idag som vice vd och hållbarhetschef för IHUS. I september 2018 börjar hon på den nya posten.

– Vi är stolta och glada över att kunna presentera Maria Säfström som ny vd för IHUS och Uppsala kommun Förvaltningsfastigheter. Maria är en drivande och kompetent ledare som under sin tid som vice vd och hållbarhetschef visat att hon har god erfarenhet, kunskap och varit starkt drivande i utvecklingen av bolagets hållbarhetsarbete, säger styrelseordförande Peder Granath.

Läs mer: ”Vi fastnar inte med hela foten i en plastpåse”

Maria Säfström har haft rollen som hållbarhetschef på IHUS sedan 2014 och blev utsedd till vice VD hösten 2016. Maria har under lång tid arbetat med uppdrag inom bygg- och fastighetsbranschen och har en bakgrund som miljökonsult och konsultchef.

Maria är utbildad civilingenjör i Miljö-och vattenteknik vid Uppsala Universitet. Under 2017 tog hon en MBA-examen vid Handelshögskolan i Stockholm.

– Som ny vd hoppas jag, och ser verkligen fram emot, att vidareutveckla IHUS så att vi växer med staden och genom hållbara affärer kan bidra med ett ökat utbud av verksamhetslokaler så att fler kan välja att ha sin arbetsplats här, säger Maria Säfström.

Läs mer: Svenskt elnätsprojekt vinner världspris

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4