Diplomat tar över som ny hållbarhetschef på Atea Sverige

IT Med över 12 års erfarenhet av internationell hållbarhetsutveckling i Afrika, Asien och Europa tar Chiara Selvetti över posten som hållbarhetschef på it-bolaget Atea.

Diplomat tar över som ny hållbarhetschef på Atea Sverige
Atea

Chiara Selvetti är italienska och har bott i Sverige i drygt fyra år. Hon har sedan 2016 haft ansvar för hållbarhet inom leverantörskedjan på Atea. Tidigare han hon även arbetat som diplomat i bland annat Rawanda, där hon jobbade med hållbar näringslivsutveckling, konflikmineraler och bidrog till utformning av de Globala målen för hållbar utveckling.

Chiara Selvetti har också arbetat för FN med arbetsfrågor i Vietnam.

Samtidigt som Atea utser Chiara Selvetti som hållbarhetschef accelererar de även sitt hållbarhetsarbete inom it-branschen.

Läs mer: Finanschef blir vd på Kraftringen

De gör även en organisationsförändring med en helt ny hållbarhetsavdelning där fem specialister kommer arbeta med hållbarhetsfrågor gentemot it-branschen generellt och Ateas kunder och partners specifikt. 

Chiara Selvetti som tillträder sin nya tjänst i maj, menar att det finns tre aspekter på hållbar it. Den första är att minimera den negativa påverkan som är kopplad till produkter och tjänster inom it, den andra är att säkerställa en hållbar användning av it och den tredje aspekten är att förverkliga den stora potentialen av it för att främja ett hållbart samhälle.

Närmast kommer Chiara Selvetti att åka till RBA (Responsible Business Alliance) Leadership Circle i Washington tillsammans med Ateas Kultur- och Marknadschef Magnus Sallbring för att fortsätta arbetet med Ateas fokus på hållbarhet.

Läs mer: ”Väljarna är trötta på politiska skyttegravar”

​– I arbetet med ASF – Atea Sustainability Focus, som syftar till att accelerera den globala it-branschens hållbarhetsarbete, kom vi fram till att det som nordiska it-bolag sätter främst i hållbarhetsarbetet är transparens. Inför 50 hållbarhetsledare i it-branschen ska vi nu presentera innehållet i ASF. Det här innebär en stor möjlighet för oss att tillsammans med våra kunder sätta agendan för det framtida hållbarhetsarbetet inom it-branschen, säger Chiara Selvetti.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.