Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

SMHI rekryterar ny chef över forskningsavdelningen

Karriär Hon är filosofie doktor i oceanografi och har lång erfarenhet som forskare, både från Göteborgs Universitet och från SMHI.

SMHI rekryterar ny chef över forskningsavdelningen
SMHI

Helén Andersson blir ny chef över SMHI:s forskningsavdelning. Hon har arbetat på SMHI sedan 2009.

På SMHI har hon arbetat som forskare och vetenskaplig koordinator inom oceanografi, innan hon tog över som enhetschef för den oceanografiska forskningen år 2015.

Läs mer: Umeåforskare rekryteras till Tusen Talanger

Sedan den 1 april 2018 är hon chef för SMHI:s forskningsavdelning där forskning bedrivs inom meteorologi, hydrologi, oceanografi, klimat, luftmiljö och atmosfärisk fjärranalys.

– Efter många år som forskare ser jag fram emot att få ägna mer tid åt strategiskt ledningsarbete. Det känns spännande att få företräda hela SMHI:s forskningsavdelning. Det är en dynamisk och internationell avdelning med hög andel externfinansierade forskningsprojekt. Havet ligger mig naturligtvis nära hjärtat, men vi har så mycket angelägen forskning inom alla våra ämnesområden säger Helén Andersson.

Läs mer: Innovatör inom förnybart bränsle vinner pris

– Vår forskning är tillämpad, och det betyder att den snabbt ska komma samhället till gagn. Jag tycker det är roligt att det är nära till användningen av vår forskning, och mycket av forskningen syftar till att få hållbar användning av våra naturresurser och bidrar till de globala målen i Agenda 2030, vilket känns angeläget både för oss själva och för kommande generationer, fortsätter Helén Andersson.

Lars Arneborg tar över som chef för SMHI:s oceanografiska forskningsenhet från den 1 maj 2018.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.