nr-logo

Hållbarhet i praktiken

England storsatsar på att sänka växthusgaser

Idag samlas svenska och brittiska företag och myndigheter i London för att skapa en gemensam plattform för samarbete och utbyte av affärsmöjligheter inom fjärrvärmeteknik och uthållig kraftproduktion.

  • Annons 1

England är en viktig marknad för svenska företag att presentera och sälja in olika beprövade tekniker för att minska koldioxidutsläpp, som exempelvis fjärrvärme. Företagsrepresentanter, beslutsfattare samt kommunala upphandlare debatterar kring riskbedömning, framgångsrika affärsmodeller och ”waste-to-energy” inom ramen för miljöteknik. Konferensen pågår den 3-4 juni och arrangeras av Exportrådet i samarbete med Sveriges Ambassad i London, Combined Heat & Power Association (CHPA) och Sustainable Business Hub i Malmö.

Fjärrvärme sätts i fokus

– Marknaden för fjärrvärme i Storbritannien är i sin linda och symposiet är en möjlighet för svenska aktörer att påverka marknadsutvecklingen samt att etablera kontakt med viktiga brittiska marknadsaktörer, säger Mårten Jegenstam senior projektledare på Exportrådet i London.

– Det är viktigt att hela bostadsområden är uppbyggda för ett långsiktigt hållbart energisystem som exempelvis fjärrvärme. Det kan sen ligga till grund för ekologisk arkitektur som passiva hus, säger Anna Graaf en av talarna från White.

Ett exportinitiativ

Målet är att Storbritannien ska att investera i en infrastruktur för hållbara energisystem och att svenska företag inom fjärrvärme ska kunna etablera sig. Här ges möjligheter att marknadsföra svenska affärsmodeller och svenska tekniska lösningar med fokus på fjärrvärme/kyla, pannteknik och geoenergiteknik. Konferensen har ett helhetsperspektiv på fjärrvärme/kyla med allt från reglering, planering och finansiering till realisering. Områden som kommer att diskuteras är energistategier, hur marknaden ser ut idag och i framtiden samt hinder och möjligheter. Praktiska och framgångsrika exempel kommer att presenteras. Bland de svenska företagen finns Alfa Laval, Energimyndigheten, LOGSTOR, Vattenfall Power Consultant, White och E.ON.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4