nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Bioenergiföretag får hjälp att starta utomlands

  • Annons 1

Exportrådet, Svebio, Scanalliance och Länsstyrelsen har gått samman i ett projekt för att etablera svenska bioföretag utomlands. Genom projektet kommer fyra svenska småföretag inom bioenergisektorn att erbjudas etablering på den portugisiska marknaden genom att dela på ett färdigställt försäljningskontor med en portugisisk försäljningschef stationerad i Exportrådets lokaler i Lissabon.

Företagen går samman och delfinansierar försäljningschefen som får i uppgift att representera och sälja företagets produkter och tjänster. Målet är att de inom en treårsperiod ska ha en egen försäljningsorganisation på plats och en intäktsström som finansierar verksamheten på den nya marknaden.

– Detta mycket lovande initiativ öppnar stora möjligheter för Svebio’s medlemsföretag. Det ger dem lokal närvaro, vilket stärker deras konkurrenskraft i förhållande till europeiska konkurrenter, säger Karin Haara projektledare Svebio.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.