nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Bioenergiföretag får hjälp att starta utomlands

  • Annons 1

Exportrådet, Svebio, Scanalliance och Länsstyrelsen har gått samman i ett projekt för att etablera svenska bioföretag utomlands. Genom projektet kommer fyra svenska småföretag inom bioenergisektorn att erbjudas etablering på den portugisiska marknaden genom att dela på ett färdigställt försäljningskontor med en portugisisk försäljningschef stationerad i Exportrådets lokaler i Lissabon.

Företagen går samman och delfinansierar försäljningschefen som får i uppgift att representera och sälja företagets produkter och tjänster. Målet är att de inom en treårsperiod ska ha en egen försäljningsorganisation på plats och en intäktsström som finansierar verksamheten på den nya marknaden.

– Detta mycket lovande initiativ öppnar stora möjligheter för Svebio’s medlemsföretag. Det ger dem lokal närvaro, vilket stärker deras konkurrenskraft i förhållande till europeiska konkurrenter, säger Karin Haara projektledare Svebio.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.