nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Bioenergiföretag får hjälp att starta utomlands

  • Annons 1

Exportrådet, Svebio, Scanalliance och Länsstyrelsen har gått samman i ett projekt för att etablera svenska bioföretag utomlands. Genom projektet kommer fyra svenska småföretag inom bioenergisektorn att erbjudas etablering på den portugisiska marknaden genom att dela på ett färdigställt försäljningskontor med en portugisisk försäljningschef stationerad i Exportrådets lokaler i Lissabon.

Företagen går samman och delfinansierar försäljningschefen som får i uppgift att representera och sälja företagets produkter och tjänster. Målet är att de inom en treårsperiod ska ha en egen försäljningsorganisation på plats och en intäktsström som finansierar verksamheten på den nya marknaden.

– Detta mycket lovande initiativ öppnar stora möjligheter för Svebio’s medlemsföretag. Det ger dem lokal närvaro, vilket stärker deras konkurrenskraft i förhållande till europeiska konkurrenter, säger Karin Haara projektledare Svebio.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

EU satsar 100 miljoner euro på bioekonomin

Ökad cirkularitet inom bioekonomin och pengar till investeringar för att hjälpa innovationer ut på marknaden. Det är två delar i EU:s uppdaterade strategi för bioekonomi, som kom förra veckan. ”Strategin är bra” tycker Kjell Ivarsson, senior rådgivare på LRF och medlem i EU:s bioekonomipanel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.