nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Återvinningen av pvc ökar

  • Annons 1

Återvinningen av kasserade pvc-produkter ökar för tredje året i rad uppger Pvc-Forum i ett pressmeddelande. Under 2007 återvanns det 149 500 ton pvc-produkter och det är 80 procent mer än 2006. Ett ökat engagemang från samhället och intressegrupper uppges vara speciellt för fjolåret. Pvc-branschen startade i fjol även det 10-åriga miljöprogrammet ”Vinyl 2010” och det innebär bland annat åtaganden att förbättra produktionsprocessen, minska utsläppen och uppmuntra till insamling och återvinning av pvc-produkter.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.