Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Uppsala kan vinna Nordiska rådets miljöpris

Hållbar utveckling På tre år har företag, myndigheter och organisationer i Uppsala minskat utsläppen av växthusgaser med hela elva procent. Nu har kommunens klimatarbete nominerats till Nordiska rådets miljöpris.

Uppsala kan vinna Nordiska rådets miljöpris

Företag och organisationer har tillsammans med Uppsala kommun och Uppsalas båda universitet utvecklat sitt klimatarbete sedan 2010. Det har bland annat lett till att Uppsala kommun utsågs till Sveriges klimatstad av Världsnaturfonden 2013.

Mellan åren 2011 och 2014 minskade deltagarna i Uppsala klimatprotokoll sina utsläpp av växthusgaser mer än dubbelt så mycket som målsättningen på 4,5 procent. Uppsala klimatprotokoll är nu nominerat till Nordiska rådets Natur- och miljöpris, som delas ut i Reyjkavik på Island den 27 oktober.

Årets pris ska gå till ”ett företag, en organisation eller en person som på ett föredömligt sätt har utvecklat en produkt eller en uppfinning eller som genom andra kreativa insatser har bidragit till en framtida minskning av växthusgasutsläppen i Norden”.

– Nomineringen är ett kvitto på vår framgång, säger Maria Gardfjell (MP), kommunalråd med särskilt ansvar för miljöfrågor. Vi har ett helt unikt bra samarbete mellan näringsliv och samhälle i Uppsala klimatprotokoll.

Uppsala är Sveriges fjärde största stad med drygt 200 000 invånare.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.