Bara 2 av 10 byggarbetsplatser arbetar på att få bort machokulturen

Social hållbarhet Drygt hälften av de som jobbar inom byggbranschen säger att den präglas av en stark machokultur. Trots det arbetar bara 2 av 10 byggarbetsplatser aktivt för att få bort den.

Bara 2 av 10 byggarbetsplatser arbetar på att få bort machokulturen
En ny rapport visar att byggbranschen fortfarande präglas av en stark machokultur. Foto: Adobe Stock.

Att minska machokulturen och skapa mer jämställda arbetsplatser är viktigt för att attrahera personer med olika bakgrund och kön. Det konstaterar maskinuthyraren Ramirent som i en ny rapport undersöker hur personer inom byggbranschen ser på bland annat jämställdhet. 500 personer har deltagit i undersökningen, som genomförts med hjälp av Novus.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Resultatet i rapporten visar att byggbranschen fortfarande präglas av en stark machokultur. Över hälften, 55 procent, svarar att det finns en machokultur på deras arbetsplats. Bland byggarbetare är det hela 63 procent. Samtidigt svarar var tionde att det finns en jargong som gör att många utsätter sig för onödiga risker.

Bara 2 av 10 arbetar aktivt med jämställdhet

Trots de tydliga resultaten, är det få som försöker göra något åt problematiken. Enligt rapporten är det endast 2 av 10 byggarbetsplatser som arbetar aktivt för att minska machokulturen.

De goda nyheterna är enligt Raminent att de flesta är positiva till att skapa mer jämställda arbetsplatser. 88 procent tycker att det är positivt med både män och kvinnor på jobbet och i olika åldrar. 70 procent uppskattar kollegor med olika bakgrund.

– Byggbranschen behöver attrahera och rekrytera medarbetare från hela befolkningen. Men ska vi lyckas med det, måste vi bli bättre på hur vi är och hur vi pratar med varandra. Där har inte bara ledningen, utan alla som jobbar på en arbetsplats, ett ansvar att säga ifrån om någon uttalar sig olämpligt och att själv sila snacket, säger Anna Klebe, HR-direktör på Raminent i en kommentar.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.