nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Slut med fosfater i tvättmedel

  • Annons 1

Från och med den första mars i år förbjöds tvättmedel med fosfater. Regeringen beslutade om förbudet i höstas eftersom fosfater bidrar till övergödningen av sjöar och hav.

– Att alla Östersjöstater i höstas kom överens om att ersätta fosfater i tvättmedel var en viktig svensk framgång. Nu går vi före med att införa ett förbud, säger Andreas Carlgren.

Tvättmedel som tillverkats innan förordningen nu träder i kraft får säljas fram till den 31 augusti, sedan är det stop.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.