Setra får ny hållbarhetschef

Karriär Melanie Sjögren har utsetts till ny hållbarhetschef på Setra. Hon kommer närmast från en roll som hållbarhetsansvarig och senior strategisk affärsutvecklare på Stockholm Gas AB.

Setra får ny hållbarhetschef
Melanie Sjögren, ny hållbarhetschef Setra.

Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag och förädlar skogsråvara till olika produkter som limträ, hyvlat, komponenter, korslimmat trä och sågade trävaror. I sortimentet ingår även bioprodukter som bark, flis och spån som säljs till kunder inom pappers- och massaindustrin samt för energiframställning.

Melanie Sjögren, som har en civilingenjörsexamen i kemiteknik med inriktning industriell ekologi från KTH, tillträder nu som ny hållbarhetschef. Hon sitter även i styrelsen för NMC, Nätverket för Hållbart Näringsliv, och har tidigare arbetat på bland annat Biogas Öst och Fortum Värme.

– Det är väldigt roligt att få välkomna Melanie Sjögren till Setra. Melanie är mycket erfaren inom hållbarhetsområdet och kommer att bidra stort till att utveckla Setra vidare, kommenterar Anna Rasmuson, direktör Produktion och Hållbarhet på Setra.

Melanie Sjögren tillträder sin nya tjänst den 10 augusti och kommer att ha sin arbetsplats på Solnakontoret.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.