-->

Techbolag anställer ny hållbarhetschef från Trafikverket

Karriär Svenska techbolaget Pinpointer anställer Sofia Widengren som ny hållbarhetschef.
- För mig var det självklart att tacka ja till möjligheten att få vara med och utveckla Pinpointers hållbarhetsengagemang till nästa nivå, säger Sofia Widengren i ett pressmeddelande.

Techbolag anställer ny hållbarhetschef från Trafikverket
Sofia Widengren, ny hållbarhetschef på Pinpointer. Foto: Pinpointer.

Sofia Widengren kommer senaste från rollen som miljöspecialist på Trafikverket. Tidigare har hon även arbetet med miljöstrategiska frågor inom avfallsbranschen.

Nu tar hon nästa steg i karriären och kommer på Pinpointer att ansvara för att vidareutveckla bolagets hållbarhetsstrategi så att hela företag och affärsmodellen utgår från den.

– För mig var det självklart att tacka ja till möjligheten att få vara med och utveckla Pinpointers hållbarhetsengagemang till nästa nivå. Deras innovationskraft kombinerat med ett starkt fokus på miljö behövs inom branschen mer än någonsin och det är glädjande att de så tidigt i sin resa värderar hållbarhet högt, säger Sofia Widengren, i ett pressmeddelande.

Hållbarhet en central fråga från början

Pinpointer är ett relativt nystartat bolag som lanserades hösten 2019. Bolaget jobbar med att via en digital tjänst matcha schaktmassor och avfall från saneringsprojekt med Sveriges största nät av mottagare.

– Att låta miljö och hållbarhet vara en central fråga i vår affär var självklart redan när vi startade bolaget och vi är otroligt glada för att Sofia Widengren nu blir hållbarhetschef på Pinpointer. Hennes gedigna erfarenhet och kompetens kommer att vara en nyckelingrediens för att vi ska fortsätta växa på ett hållbart sätt, säger Joakim Klintred, grundare och vd på Pinpointer, i ett pressmeddelande.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.