Prisas för gröna livsmedelskrav

Miljöstyrningsrådets arbete med att ställa miljökrav i upphandling av offentlig mat uppmärksammas med Årets granatäpple.

Miljöstyrningsrådets Monica Sihlén har tilldelats Årets granatäpple för sitt arbete med att ställa miljö- och sociala krav i offentlig upphandling av livsmedel.

– Att ställa miljö- och sociala krav i upphandling är viktigt och inom livsmedelsområdet berörs så många medborgare direkt. Därför är det extra roligt att vårt arbete uppmärksammas, säger Monica Sihlén, projektledare på Miljöstyrningsrådet.

Under 2012 kommer Miljöstyrningsrådet arbeta vidare med verifiering och uppföljningsfrågorna för att kunna hjälpa upphandlarna ytterligare.

Priset delas ut av arrangörerna av Kostdagarna, Kost och Näring. I motiveringen skriver de att Miljöstyrningsrådet får utmärkelsen ”för att ha brutit dödläget på den svenska upphandlingsfronten, förmått aktörerna lämna sina skyttegravar och berett en fristad för gemensamma, konstruktiva diskussioner om förutsättningarna för framtida upphandlingar – ett lika viktigt som välkommet initiativ”.

Kost och Näring delar även ut priset Årets äppelskrutt. Det priset fick Servera och Menigo dela på.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.