Ekologisk mat på Norrlands universitetssjukhus

Livsmedel Potatis, ägg och frukt. Framöver är det 25 procent ekologiska livsmedel som gäller på Norrlands universitetssjukhus.

Ekologisk mat på Norrlands universitetssjukhus

Den 1 december 2014 blev det klart med ett nytt leverantörsavtal för Norrlands universitetssjukhus där en större andel ekologiska livsmedel är ett av kraven.

– Vi satsar på baslivsmedel som potatis, ägg, frukt och grönt. Där kan vi få tag i stora volymer som ger effekt, säger Elinor Yifter Lindgren, kostsamordnare i Västerbottens läns landsting.

Under året kommer sjukhuset även att ta fram en handlingsplan med olika aktiviteter. Exempelvis hoppas de kunna erbjuda ekologiskt kött framöver och vill öka andelen varor med Fairtrade-märkning.

Sjukhuset räknar med att de år målet med 25 procent ekologiska livsmedel i slutet av året.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.