nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Att tanka med RME istället för diesel ger snabbt effekt på verksamhetens koldioxidutsläpp. – Vi har tagit det här på allvar och våra förare har gjort ett jättebra jobb, säger Hans Karlström, avverkningsledare Sveaskog.

Norra Bergslagen visar vägen med förnybara bränslen

Maskinförarna i Norra Bergslagen har minskat koldioxidutsläppen med 36 procent genom att tanka förnybart. Nu ska de inspirera fler att göra samma sak.

  • Annons 1

Var tredje liter drivmedel som maskinförarna i Norra Bergslagen tankade år 2013 var förnybart bränsle. På så sätt lyckades man minska koldioxidutsläppen med 36 procent. Det rör sig totalt om 125 000 liter förnybart bränsle. Nu ska detta resultatområde inspirera övriga Sveaskog.

– Det är en glädjande utveckling för Sveaskog som börjar i Bergslagen. Vårt miljömål, att sänka utsläppen av koldioxid med 30 procent till år 2020, är ambitiöst, men Norra Bergslagen har visat att det är ett mål som både går att nå och överträffa, säger Olof Johansson, miljöchef på Sveaskog.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4