Marcus Sandlund blir ny vd för Ecoclime Group

Karriär Ecoclime Group, som är verksamma inom miljöteknik, har utsett Marcus Sandlund som ny vd. Han kommer närmast från rollen som vice vd där han bland annat ansvarat för affärsområdet cirkulär energi. Nu får han som uppdrag att driva bolagets fortsatta expansion. 

Marcus Sandlund blir ny vd för Ecoclime Group
Marcus Sandlund blir Ecoclime Groups nya vd

Marcus Sandlund har arbetat på Ecoclime sedan juni 2021. Hans huvudsakliga ansvarsområden har varit integrationen av affärerna inom cirkulär energi samt rekrytering av medarbetare. Nu har styrelsen utsett honom till bolagets nya vd.

– Att vara en ledare handlar om att leda utveckling och organisationer framåt – stora händelser och affärer skapas aldrig av en person – de görs av ett team, säger Marcus Sandlund i ett uttalande.

2009 tog Marcus Sandlund examen som byggnadsingenjör vid KTH. Innan övergången till Ecoclime har han bland annat axlat roller som projektchef vid Skanska Sverige, affärschef för NCC Skola och Bostad och affärsansvarig för rikskunder och stora projekt inom NCC.

Marcus Sandlund tar över rollen som vd efter Lennart Olofsson

Företagen i Ecoclime Group har som mål att skapa hållbara inomhusklimat och energisystem för lägre klimatavtryck i bland annat fastigheter. 1 mars 2022 tillträder Marcus Sandlund i rollen som vd och tar då över efter Lennart Olofsson.

– Det känns rätt att genomföra successionen nu när vi åter är på tillväxtbanan med en Q4 rapport som pekar uppåt och framåt. Jag har sedan jag träffade Marcus för 3,5 år sedan imponerats av drivet, kompetensen och den analytiska förmågan och vi har nu under drygt ett halvår lärt känna Marcus även operativt, säger Lennart Olofsson i ett uttalande.

Stannar kvar – delvis

Lennart Olofsson lämnar inte företaget helt och hållet.

– Jag ser fram emot att fortsatt medverka som rådgivare och i styrelsen. Så länge jag kan bidra till värdeskapandet för bolaget ska jag verka med inriktning på den förvärvsdrivna tillväxten och den fortsatta affärsutvecklingen av våra tjänster, affärsmodeller och produkter i energimarknaden med åtföljande klimatnytta, säger han.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.