Hexatronic rekryterar Pernilla Eriksson som ny hållbarhetschef från Volvo Cars

Karriär Pernilla Eriksson, så heter Hexatronics nya hållbarhetschef. Hon har de senaste sex åren arbetet med hållbarhet i en internationell kontext och hållbarhet i leverantörskedjor. Nu får hon ansvar för Hexatronics påverkan på människor och miljö från just leverantörskedjan.

Hexatronic rekryterar Pernilla Eriksson som ny hållbarhetschef från Volvo Cars
Pernilla Eriksson blir ny hållbarhetschef på Hexatronics. Foto: Hexatronics

Pernilla Eriksson har de senaste sex åren arbetat inom Volvo Cars inköpsorganisation med hållbarhet i en internationell kontext med ett fokus på hållbara leverantörskedjor. Nu byter hon tjänst och blir hållbarhetschef på företaget Hexatronic.

– I rollen som hållbarhetschef på Hexatronic Group ser jag fram emot att driva koncernens hållbarhetsarbete mot uppsatta mål i samarbete med dotterbolagen och bolagets hållbarhetsstyrgrupp.

Fakta

Hexatronics

Hexatronic Group består av mer än 25 företag och är en global koncern som bidrar till den digitala omvandlingen som skapar utvecklingsmöjligheter för människor över hela världen.

Vad kommer du ta med dig från den tjänsten?

– Mina erfarenheter kommer att komma väl till pass i min nya tjänst då en betydande del av företags påverkan på människor och miljö härrör från just leverantörskedjan. Inköpsbeslut, leverantörsval och partnerskap påverkar den framtida riktningen, därför ser jag inköp som en nyckelfunktion för att möjliggöra en hållbar framtid. Där har företag på den globala marknaden stor möjlighet att göra skillnad, säger hon.

Vilka utmaningar ser du i din kommande tjänst?

– I en tid då vi måste agera snabbt och nå hög påverkan behöver hållbarhet vara integrerat i alla delar av organisationen, i allt från målsättning till beslutsunderlag. I detta arbete blir samspelet mellan koncernen och dess dotterbolag mycket viktigt, säger hon.

Pernilla Eriksson tillträder den 23e februari och kommer att ansvara för bolagets färdplan 2030. Hon kommer även ha ansvaret för att utveckla hållbarhetsarbetet inom koncernen, genom att sätta strategiska hållbarhetsmål samt säkerställa att Hexatronics hållbarhetsambition kontinuerligt utvecklas.

Vad ser du mest fram emot?

– Jag tar med mig ett batteri fulladdat med positiv energi, en obotlig nyfikenhet och en beslutsamhet av att driva förändringsarbete i en internationell kontext. Jag ser fram emot att lära känna människorna inom koncernen och viktiga samarbetspartners och är övertygad om att det redan finns lysande idéer och förbättringsförslag.  Tillsammans kan vi påverka, bidra och göra skillnad, säger Pernilla Eriksson.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.