nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Huddinge samordnar sina varutransporter

Huddinge har tillsammans med flera kommuner i Stockholm tagit beslut om att samordna varutransporter. Det beräknas kunna halvera utsläppen av koldioxid.

  • Annons 1

Beslutet innebär färre transporter och trafik per vecka. Om en skola till exempel får tio varutransporter per vecka från åtta olika leverantörer, så samlas alla dessa först ihop på en omlastningscentral. Från omlastningscentralen skickas godset vidare till skolan vid två större utskick, istället för tio mindre leveranser utspridda under veckan. På så vid blir det färre transporter och lägre utsläpp av koldioxid. En annan fördel är att trafiken, och därmed risken för trafikolyckor runt skolan minskar.

– Med samordnade varutransporter tar vi ett stort steg framåt för att skapa en mer hållbar livsmiljö, vilket är något vi strävar efter, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak Nordqvist (M).

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

It-bolaget ger de anställda gratis resande hela semestern

It-bolaget Softhouse Öresund skippar att ge en pryl till sina 80 anställda i sommarpresent. Istället får alla en varsin sommarbiljett hos Skånetrafiken – med obegränsat resande hela sommaren.