Så jobbar Sölvesborg med hållbara transporter

Investeringar i nya cykel- och gångvägar och chansen att prova på elcyklar och andra miljöfordon. Under Trafikantveckan i höstas jobbade Sölvesborgs kommun med flera aktiviteter och flera aktörer för att främja mer hållbara transporter.

Så jobbar Sölvesborg med hållbara transporter
Sölvesborgs kommun

Sölvesborgs kommun har investerat i nya gång- och cykelvägar för att öka framkomligheten till bland annat naturområden och attraktioner och över Sölvesborgsviken byggs den nästan 800 meter långa Ljungaviksbron som när den är klar kan stoltsera med att vara Europas längsta gång- och cykelbro.

I år kommer utbyggnaden av cykelvägar att fortsätta. Under Trafikantveckan som gick av stapeln i september erbjöd kommunen flera olika aktiviteter, bland annat fick kommuninvånare och kommunanställda testa elcyklar och elbilar. Och en eldriven cykelpump installerades utanför stadshuset. Kommunen stängde också av innerstan för biltrafiken.

Nu konstaterar kommunen att de tillfälliga lösningarna också har gett lite resultat. Det visar sig att minst två kommunanstöllda har köpt privat elcykel och på så sätt ersatt bilen till coh från jobbet. Kommunens fastighetsingenjör och fastighetschef har också börjat använda elcykel för korta tjänsteärenden istället för att at bilen.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.