Hon tar över Återvinningsindustrierna

Karriär Återvinningsindustrierna får ny vd till årsskiftet. Den som tar över efter Viveke Ihd är Ellen Einebrant, som idag är kommunikationschef på organisationen.

Hon tar över Återvinningsindustrierna
Ellen Einebrant blir ny vd på Återvinningsindustrierna. Foto: Bengt Säll

Ellen Einebrant tar över som vd på Återvinningsindustrierna. Hon efterträder Viveke Ihd som haft tjänsten i tre år, men jobbat länge på organisationen. Ellen Einebrant har en bakgrund som konsult på 2050 Consulting och som kommunikationskonsult på Westanders. Hon är verksamhetsledare för Circular Sweden och en av Delegationen för Cirkulär Ekonomis experter.

Grattis till nya jobbet!

– Stort tack!  

Du jobbar ju redan på Återvinningsindustrierna – när började du och vad gör du nu?

– Jag började jobba för Återvinningsindustrierna för 7 år sedan. I dag arbetar jag främst med policyutveckling, strategi och kommunikation för ökad återvinning och användning av återvunnet material. 

Vad ser du fram emot mest med det nya jobbet?

– Jag ser fram emot att fortsätta driva den cirkulära omställningen framåt tillsammans med medlemmarna och att få företräda Återvinningsindustrierna.

Vilka är de största utmaningarna?

– Sverige och EU står just nu inför enorma utmaningar kring klimat, miljö, energi och råvaruförsörjning. På alla dessa områden är återvinningsbranschen en nyckelbransch för att lösa problemen.

Vad kommer du att sätta igång med först av allt när du blir vd?

– Det får vi återkomma till när jag har börjat!

 

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.