Anna Sandström blir WWF:s första miljöjurist

Karriär WWF Sverige har anställt sin första miljöjurist. Det är Anna Sandström, som närmast kommer från Naturvårdsverket. Anna Sandström började sin nya tjänst 1 februari.

Anna Sandström blir WWF:s första miljöjurist
Anna Sandström, miljöjurist på WWF.

Nu finns det en miljöjurist på WWF Sverige, för första gången. Anna Sandström började 1 februari, och kommer att arbeta med vattenfrågor och prövningen av vattenkraft till att börja med.

– Jag sökte mig till WWF för att jag tror att jag, som en del av deras organisation, kan vara med och göra skillnad i miljöfrågorna. Naturen och miljön ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Anna Sandström till Miljö & Utveckling.

Kommer från Naturvårdsverket

Hon kommer närmast från Naturvårdsverket, där hon jobbade med bland annat invasiva främmande arter och jaktfrågor. Hon har också arbetat som advokat.

– Utvecklingen går mot att juridiken tar allt större plats inom naturvården. Därför är det viktigt att naturvårdsexperter och jurister kan arbeta tillsammans för att vässa argumenten och gemensamt driva på mot ett mer hållbart samhälle, säger Anna Sandström i ett uttalande.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.