Han vinner utmärkelsen Årets mångfaldschef 2018

Karriär Trots att stiftelsen inte har en mångfaldspolicy vinner vd:n Johan Oljeqvist priset.

Han vinner utmärkelsen Årets mångfaldschef 2018
Fryshuset

Årets mångfaldschef korades under Chefgalan den 8 mars. Bakom priset står servicebolaget Sodexo och tidningen Chef. Vinnaren Johan Oljeqvist är vd på Fryshuset sedan 2012 och jobbar aktivt med att driva arbetet att bygga relationer mellan unga människor.

Johan Oljeqvist anser att Fryshuset kommit till en mognad där man inte längre behöver räkna hur många anställda som har utländsk bakgrund. Fokus ligger helt på människors kompetens och förmåga att nå den person som för stunden finns framför dem.

– Det krävs mod och tillit för att ha förmågan att se potential och kompetens hos människor som inte passar in i den traditionella kunskapsnormen. Johan Oljeqvist hittar talanger där andra inte tror att de finns, säger Azita Shariati, vd Sodexo AB.

Juryns motivering

”Denna chef arbetar med ett inkluderande ledarskap. Kompromisslös i sin vision om att tända gnistan hos personer som många redan dömt ut. Med stort mod, en genuin övertygelse och tro på alla utför den här chefen långsiktiga, uthålliga, smarta men långt ifrån självklara initiativ som leder till stordåd och som utmanar alla normer. En affärsmodell som till och med exporteras till andra länder.”

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.