Tidigare infrastrukturministern blir styrelseordförande för Mistra Urban Futures

Forskning Anna Johansson (S), riksdagsledamot och tidigare infrastrukturminister 2014-2017, är Mistra Urban Futures nya styrelseordförande. 

Tidigare infrastrukturministern blir styrelseordförande för Mistra Urban Futures
Mistra Urban Futures

Anna Johansson har en bakgrund som styrelseordförande för Bostadsbolaget och Got Event. Hon har sedan 2007 varit ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg. 

– Det som gör Mistra Urban Futures intressant är kombinationen av lokala projekt kombinerat med det internationella nätverk av städer som utgör verksamheten. En annan aspekt är samarbetet mellan forskning och praktik, säger Anna Johansson.

David Simon, Director, Mistra Urban Futures välkomnar tillsättningen:

– Anna Johansson bidrar till styrelsen med en djup kunskap och expertis om Göteborg kombinerat med en bred nationell politisk erfarenhet i Sverige. Detta kommer vara avgörande de kommande två åren då vi samlar vad vi åstadkommit och förbereder verksamheten för att fortsätta efter 2020.

Fakta

Om Mistra Urban Futures

Mistra Urban Futures är ett internationellt forsknings- och kunskapscentrum som arbetar med hållbar stadsutveckling. Centrumet är verksamt på sex platser i världen och finansieras av Mistra – Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Sida och ett konsortium bestående av Chalmers, Göteborgs universitet, IVL Svenska Miljöinstitutet, Göteborgs stad, Göteborgsregionens kommunalförbund, Länsstyrelsen i Västra Götalands län och Västra Götalandsregionen. 

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.