Hållbarhetschef blir vice vd i bostadsbolaget Vätterhem

Karriär Hållbarhetschef Hanna Törnqvist har utsetts till vice vd i Jönköpings kommunala bostadsbolag Vätterhem. Hon kommer att driva hållbarhetsarbetet parallellt med sitt nya uppdrag.

Hållbarhetschef blir vice vd i bostadsbolaget Vätterhem
Hållbarhetschef Hanna Törnqvist är nu även vice vd i Jönköpings kommunala bostadsbolag Vätterhem. Foto: Mats Andersson, Concret

Hanna Törnqvist tillträdde som Vätterhems hållbarhetschef 2020. Under hösten har vice vd-stolen varit vakant och nyligen utsågs Hanna Törnqvist av en enig styrelse till vice vd i bostadsbolaget.

– Kombinationen av att få arbeta vid ett bolag med välskötta fastigheter och ett hjärta för människor är mycket tilltalande. Jag ser fram mot att fortsätta vara en del av Vätterhem och kommer göra mitt yttersta för att förvalta förtroendet väl, säger Hanna Törnqvist i ett uttalande.

Har erfarenhet av projektledning och affärsutveckling

Hanna Törnqvist har i sin roll som hållbarhetschef, enligt Vätterhem, på relativt kort tid skapat sig en bra överblick över verksamheten. Hon har också med sig erfarenhet från fastighetsbranschen, projektledning och affärsutveckling.

Hanna Törnqvists nya roll i Vätterhem

Hon kommer fortsätta som hållbarhetschef parallellt med uppdraget som vice vd. Hon kommer i den nya rollen att vara ersättare för vd Raymond Paska, både vad gäller ledning av verksamheten och även krisledningsarbetet samt bistå honom i olika uppdrag, delta i presidiemötena och vara sekreterare vid styrelsemötena.

Vätterhem vill få mer fokus på hållbarhet

”Vice Vd-skapet i tillägg till rollen som hållbarhetschef, kommer att lyfta in hållbarhetsfrågorna i Vätterhems verksamhet i ännu större omfattning”, framhåller Vätterhem.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.