Försvarets hållbarhetschef Naznoush Habashian går till Postnord

Karriär Försvarsmaktens hållbarhetschef Naznoush Habashian byter till Postnord. Sedan årsskiftet är hon logistikföretagets nya hållbarhetschef.

Försvarets hållbarhetschef Naznoush Habashian går till Postnord
Naznoush Habashian. Foto: Peter Knutsson

Efter 15 år på Försvarsmakten tackar Naznoush Habashian för sig. Hon har under sin tid på försvarets högkvarter i Stockholm hunnit vara både ansvarig för forskning och utveckling inom miljö och miljöchef.

De tre senaste åren har hon haft rollen som hållbarhetschef. När Miljö & Utveckling träffade henne i höstas berättade hon om vad det var som fick henne att från första början ta en anställning hos Försvarsmakten.

– Det lät jättespännande. Bara det att Försvarsmakten vill ha en ingenjör inom energi och miljö sa någonting om att de hade insett vad som behövdes. Själv kände jag att här kan jag bidra, samtidigt som jag verkligen inte kunde ingenting om försvarets verksamhet. Det var okänt, lät komplicerat och hade stora utmaningar så då sökte jag det. Det är typiskt mig, jag drivs av utmaningar.

Naznoush Habashian byter från Försvarsmakten till Postnord

Nu är hon redo för en ny utmaning. Från och med årsskiftet är Naznoush Habashian Postnords nya hållbarhetschef och ser flera utmaningar med en växande e-handel.

–  Å andra sidan erbjuder utvecklingen stora möjligheter om verksamheten är tillräckligt flexibel. Jag skulle vilja utveckla en hållbar e-handel, vilket också kräver ett systematiskt och kommunikativt arbetsmiljöarbete, säger hon i ett uttalande.

Vilka insikter tar du med dig från Försvarsmakten?

– Både min tidigare arbetsgivare och PostNord är stora organisationer med samhällsuppdrag och starka traditioner. Jag tar med mig vikten av att vara sann uppdraget genom att utgå från kärnverksamheten och göra det bästa av situationen, säger Naznoush Habashian i ett uttalande.

Postnord hade som mål att sänka koncernens koldioxidutsläpp i absoluta ton med 40 procent mellan år 2009 och 2020. I slutet av 2019 nådde koncernen 36 procent i utsläppsminskning jämfört med år 2009.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.