Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Gröna affärer är goda affärer

Alla vinner på de gröna byggnadernas fördelar. Det är slutsatsen av en färsk rapport från World Green Building Council.

Traditionellt har grönt byggande ansetts vara kostsamt. Rapporten visar emellertid att det finns teknik och kunskap för att bygga gröna byggnader som inte behöver kosta mer än traditionella byggnader.

Slutsatsen är att gröna byggnader är goda affärer för utvecklare såväl som för investerare och hyresgäster. Utvecklare och ägare kan dra fördelar av att det går att få ut högre hyror och försäljningspris med gröna byggnader, medan hyresgäster får vinster i form av bättre hälsa, välmående och produktivitet hos medarbetarna.

– Den här rapporten presenterar starka bevis för att det är en god affär att satsa på grönt byggande. Detta är fakta, så nu är det en fråga om attityd. Rapporten understryker också att grönt byggande inte är något man lägger till på slutet, utan att det måste vara en integrerad och naturlig del av processen från början i planeringen för att vara framgångsrik och kostnadseffektiv, säger Staffan Haglind, Green Business Officer på Skanska som sponsrat rapporten.

Den globala rapporten ”The Business Case for Green Building” från World Green Building Council har undersökt kostnader och fördelar med grönt byggande.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.