Fyra tips när du tänker klimatkompensera

Klimat Storytelling och att välja projekt som knyter an till den egna verksamheten. Det är två av Miljö & Utvecklings tips för ett lyckat projekt inom klimatkompensation.

Fyra tips när du tänker klimatkompensera
Växjö kommun

Klimat eller hållbarhet

Vill ni köpa enbart klimatnytta eller bidra till fler av FN:s hållbarhetsmål? Idag är det vanligt att verksamheter väljer projekt som förutom klimat även bidrar till mål inom exempelvis mångfald, utbildning eller hälsa.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Knyt an projektet till verksamheten

Koppla projektet till den egna verksamheten. Arbetar du med livsmedel kanske det är bättre att stödja ett projekt som adresserar avskogning och ohållbar markanvändning. Importerar du varor från Asien kan det vara rimligt att välja ett lokalt projekt för att ge tillbaka något till regionen. 

Transparens

Se till att det arbete som görs inom ramen för er klimatkompensation regelbundet verifieras av tredje part. Det är också bra att själv ha kontakt med projekten.

Storytelling 

Vill du skapa engagemang hos medarbetare och kunder genom att berätta om er klimatkompensation? Välj i så fall ett projekt som bidrar till fler hållbarhetsmål och där människor gynnas. Då kan ni skapa en kommunikation som engagerar. 

Läs mer: Guide om klimatkompensation

 

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.