nr-logo

Hållbarhet i praktiken

De ska placera bränslecellsbilarna på marknaden

Nu ska avgasfria och vätgasdrivna elbilar med bränsleceller introduceras på marknaden. Hyundai - Kia Motors och representanter från de nordiska länderna har undertecknat en avsiktsförklaring som ska göra detta till verklighet.

  • Annons 1

Med avsiktsförklaringen, vill Hyundai – Kia och de nordiska parterna samarbeta för att öka antalet elbilar med bränsleceller och utbyggnaden av en vätgasinfrastruktur i Norden. På så vis ska de skapa förutsättningar för en kommersialisering av bränslecellsfordon år 2015. Avsiktsförklaringen öppnar också för forskningsutbyte mellan Sverige och Sydkorea och för en utökad affärspotential för leverantörer i länderna, enligt Vätgas Sverige. Enligt dem är överenskommelsen ett viktigt steg mot utvecklingen av bränslecellsbilar och tankställen för vätgas i både Danmark och övriga nordiska länderna. Det är också ett uttryck för att bränslecellsbilarna är tekniskt mogna för marknaden.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4