Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

De kan bli Årets miljöhjälte

utmärkelser Såväl organisationer som matforskare och ungdomar har nominerats till Årets miljöhjälte av Världsnaturfonden WWF. Här är hela listan.

De kan bli Årets miljöhjälte
Elin Röös. FOTO: Jenny Svennås-Gillner

Elin Röös som forskar på mat hos Sveriges lantbruksuniversitet har nominerats till Årets miljöhjälte eftersom hon har ett starkt engagemang för ett mer hållbart livsmedelssystem. ”Hon har gått långt utanför vad som krävs av en forskare för att driva frågan om matens miljöpåverkan, och är en mästare på att formulera sig så att alla förstår.” skriver Världsnaturfonden i sin motivering.

Fler kandidater till Årets miljöhjälte

Biologen Moa Pettersson är nominerad för att med ”smittande glädje och kompetent entusiasm” dela med sig av sina kunskaper i biologisk mångfald.

Journalisten, Anders Wirdheim, sprider information om fåglar och fågelskydd på ett ”pedagogiskt och klart sätt”, medan nätverket Floraväktarna med beundransvärd uthållighet ordnar kurser och exkursioner. Avsikten är att sprida kunskap om hotade växter.

Pris för unga

En influencer, Therese Zätterqvist, är också med bland de nominerade, eftersom hon inspirerar yngre att agera för ett mer hållbart liv. Före detta Föräldravrålet, som nu heter Våra barns klimat, är också nominerad liksom Fältbiologerna. Även Gustaf Zachrisson som vill att unga ska tas på allvar, är nominerad. Han har arrangerat en workshop med Naturvårdsverket för att samla in ungas åsikter. Han och Fältbiologerna kan båda utnämnas till Årets unga miljöhjälte.

Världsnaturfonden meddelar vem som vinner 23 oktober. Och sedan får vinnarna ta emot pris från Carl XVI Gustaf.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.