De förstärker Miljö & Utvecklings redaktion

karriär Miljö & Utveckling växer – både redaktionen och upplagan. ”Det är jätteroligt att kunna välkomna två så skickliga journalister till redaktionen”, säger chefredaktör Ingar Lindholm.

De förstärker Miljö & Utvecklings redaktion
Jenny Kejerhag (t v) och Anna Alexandersson. Foto: Ingar Lindholm

Miljö & Utveckling växer och nu anställs två reportrar på tidningens redaktion. Jenny Kejerhag, med specialintresse för EU, kommer att sitta i Umeå, medan Anna Alexandersson kommer att finnas på redaktionen i Stockholm.

– Jag är glad och stolt över att ha kunnat rekrytera Jenny och Anna till Miljö & Utvecklings redaktion. Nu kommer vi att kunna utöka vår bevakning av den viktiga och väldigt snabba utvecklingen på hållbarhetsområdet, säger Ingar Lindholm, chefredaktör.

Bevakat fotbollsmatcher – och EU

Jenny Kejerhag har arbetat på bland annat på SVT.

– Jag har tidigare jobbat som reporter på en rad olika redaktioner runt om i Sverige och utomlands. Jag har i reporterrollen bevakat allt ifrån fotbollsmatcher till EU-toppmöten i Bryssel och skogsbränder i Härjedalen. Jag har även jobbat med både dagspress, tv och radio, säger hon.

Lockande bevakningsområde

Miljö & Utveckling lockade henne tack vare bevakningsområdet.

– Nu är jag på Miljö & Utveckling eftersom det är en fantastisk möjlighet att få vara med och bevaka vår tids viktigaste frågor; miljö, klimat och hållbarhet. Men det är också ett sätt för mig som är intresserad av EU-politik att ge våra läsare ännu mer kött på benen kring vilka nya lagar, regler och processer som de behöver förbereda sig på framöver, säger Jenny Kejerhag, som även grävt sig till en guldspade för det så kallade Kalsonggrävet.

Tar över Hållbart Samhällsbyggande

Anna Alexandersson har lång erfarenhet av lokaljournalistik och har bland annat arbetat som nyhetschef på Jönköpingsposten. Hon har också utbildat sig i samhällsplanering, och kommer att ansvara för nyhetstjänsten Hållbart Samhällsbyggande.

– Jag har jobbat med lokaljournalistik och mycket av den handlar om exploateringsfrågor och samhällsbyggnadsfrågor i praktiken. Politiska beslut som berör i vardagen, hur samhällsplaneringen påverkar människor. Allt från vägbyggen till bostadsbyggen och samhällssystemet. Och med tanke på den klimatsituation som vi har idag och de oroande tecken som finns så var det ganska självklart att söka sig till hållbarhetsområdet, säger Anna Alexandersson.

En längre intervju med Anna Alexandersson finns att läsa här.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.