Organisationen Sustainergies utökar med två rekryteringar

Karriär Organisationen Sustainergies rekryterar för att möta hållbarhetsbranschens behov av personal med en bred kompetens. De nya namnen är Rachel Gustafsson, tidigare hållbarhetsspecialist på Apotek Hjärtat, och Julia Labbart, tidigare researcher från Alumni.

Organisationen Sustainergies utökar med två rekryteringar
Julia Labbart och Rachel Gustafsson. Foto: Sustainergies

Sustainergies startades för 12 år sedan och jobbar idag med att rusta studenter och Young Professionals med hållbarhetskompetens. På tolv år händer mycket inom hållbarhetsbranschen och företag ställer idag högre krav kring vem de anställer.

– Det är bra att branschen utvecklas men det ställer högre krav på vår förmåga. Därför är det viktigt att vi nu kan rekrytera till mer komplexa roller och tydligare förbereda studenter på hur de kan få en karriär som gör skillnad, säger Simon Webart Flato, verksamhetschef i ett pressmeddelande.

Stor efterfrågan på bred kompetens inom hållbarhet

För att klara den ökande efterfrågan på arbetskraft med bred kompetens och inom komplexa roller, väljer organisationen att rekrytera två nya personer.

Den första nyrekryteringen är Julia Labbart, tidigare researcher från Alumni och den andra är Rachel Gustafsson, utbildad hållbarhetsspecialist med flera tidigare uppdrag på meritlistan, senast från Apotek Hjärtat.

”Mer spetskompetens för att starta sina hållbarhetskarriärer”

Rachel Gustafsson kommer främst att jobba med ett nytt program för hållbara lösningar.

– Nu i höst lanserar vi exempelvis fördjupnings-case inom Sustainergies Academy. Det gör att våra partners kan få ännu mer användbara resultat samtidigt som studenterna får mer spetskompetens för att starta sina hållbarhetskarriärer, säger Rachel Gustafsson, projektansvarig i ett pressmeddelande.

Samtidigt kommer Julia Labbart att vara en del av en satsning på bredare stöd för rekrytering, bemanning och matchning för alla typer av hållbarhetsroller.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.