nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Två av tre vill ha miljöanpassad tjänstebil

  • Annons 1

67 procent av svenskarna planerar att välja en miljövänlig tjänstebil inom de närmaste tre åren och en övervägande majoritet av svenska folket är villiga att betala extra för en miljöanpassad bil enligt en undersökning från DHL.

Men en stor osäkerhetsfaktor rör definitionsfrågan kring miljöbilar, där hela 58,4 procent uppger att detta är den viktigaste anledningen till att man inte kan tänka sig att betala extra för ett miljöanpassat fordon. Det vill säga skäl som skattelättnader, fri parkering med mera väger tungt i sammanhanget.

DHL Express enkät om tjänstebilar har legat på företagets hemsida i en vecka. Enkäten har även skickats till Kungliga Automobil Klubben, KAK:s, medlemmar. Totalt har cirka 400 personer besvarat undersökningen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.