nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tomas Carlsson, nu vd och koncernchef på Sweco. FOTO: Sweco

Tomas Carlsson lämnar vd-rollen på Sweco

Efter fem år lämnar Tomas Carlsson rollen som vd och koncernchef på Sweco för att bli ny koncernchef på NCC.

  • Annons 1

– Under sina fem år på Sweco har Tomas lett utvecklingen från ett starkt nordiskt företag till att bli det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa. Tomas har varit avgörande i Swecos framgångsrika utveckling, vilket har resulterat i betydande aktieägarvärden, säger Johan Nordström, styrelseordförande Sweco.

Styrelsen har inlett processen med att utse en efterträdare. Tomas kommer att fortsätta i sin nuvarande roll till juli 2018.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Debatt: Sverige kan bli världsledande inom bio-CCS

Debatt

Sverige kan bli världsledande med bred tillämpning av bio-CCS. Med sammanlagda utsläpp på 30 miljoner ton biogen koldioxid från 38 stora punktkällor finns goda förutsättningar. Det blir dyrt i starten, men på sikt sjunker kostnaderna, skriver Kjell Andersson, näringspolitisk chef på Svebio – Svenska bioenergiföreningen.