nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sjöfarten kan få miljömärkning

  • Annons 1

Miljöministrarna runt Östersjön vill lansera en miljömärkning för sjöfarten, Clean Ship. Det är en miljöindexering av fartyg och idén är att fraktköpare ska få bättre information om de fartyg de anlitar och på så vis kunna främja miljövänlig sjöfart. Ministrarna har dessutom tagit beslut om att kväveoxidutsläppen måste minska med 40 procent och kraven för svavelutsläpp ska minska en procent. För att komma åt det illegala fisket och fartyg som dumpar olja illegalt föreslår de att kontrollen och sanktionssystemet förbättras samt att åklagare från de olika länderna skapar ett nätverk för samverkan för att bättre kunna komma åt brottslingarna.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.