nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nollutsläpp från Europas kraftindustri 2050

  • Annons 1

Inga koldioxidutsläpp från Europas kraftindustri år 2050, det är målet för elproducenterna i EU. Deklarationen har signerats av 61 chefer som representerar 70 procent av Europas samlade elproduktion och överlämnats till energikommissionären Andris Piebalgs.

Energieffektivisering betonas särskilt i dokumentet. Kraftindustrin räknar med investeringar på 1,8 triljoner euro fram till år 2030 och för att klara det uppsatta målet krävs varaktiga spelregler.

– Åtagandet omfattar kraftproducenter i 27 länder och detta är en viktig markering som visar att elbranschen är ansvarsfull och verkligen tar klimatfrågan på allvar, säger Kjell Jansson, Svensk energis vd.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.