nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nollutsläpp från Europas kraftindustri 2050

  • Annons 1

Inga koldioxidutsläpp från Europas kraftindustri år 2050, det är målet för elproducenterna i EU. Deklarationen har signerats av 61 chefer som representerar 70 procent av Europas samlade elproduktion och överlämnats till energikommissionären Andris Piebalgs.

Energieffektivisering betonas särskilt i dokumentet. Kraftindustrin räknar med investeringar på 1,8 triljoner euro fram till år 2030 och för att klara det uppsatta målet krävs varaktiga spelregler.

– Åtagandet omfattar kraftproducenter i 27 länder och detta är en viktig markering som visar att elbranschen är ansvarsfull och verkligen tar klimatfrågan på allvar, säger Kjell Jansson, Svensk energis vd.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4