nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nollutsläpp från Europas kraftindustri 2050

  • Annons 1

Inga koldioxidutsläpp från Europas kraftindustri år 2050, det är målet för elproducenterna i EU. Deklarationen har signerats av 61 chefer som representerar 70 procent av Europas samlade elproduktion och överlämnats till energikommissionären Andris Piebalgs.

Energieffektivisering betonas särskilt i dokumentet. Kraftindustrin räknar med investeringar på 1,8 triljoner euro fram till år 2030 och för att klara det uppsatta målet krävs varaktiga spelregler.

– Åtagandet omfattar kraftproducenter i 27 länder och detta är en viktig markering som visar att elbranschen är ansvarsfull och verkligen tar klimatfrågan på allvar, säger Kjell Jansson, Svensk energis vd.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöstrategipriset – nu lite mindre cirkulärt

Vinnaren av Miljöstrategipriset får inte bara ära, diplom och blommor. En statyett av konstnären Helena Byström ingår också, nytt för i år är att det inte längre är ett vandringspris utan att statyetten stannar hos vinnaren. Detta gör den förstås lite mindre cirkulär – men den är fortfarande skapad av återvunnet material.

  • Annonskod Huvudspalten 4