nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Lättillgängliga testresultat på energianvändande produkter

  • Annons 1

Lättillgängliga testresultat av energianvändande och energirelaterade produkter kan påverka producenternas produktutveckling och underlätta konsumenternas inköp. Det hoppas Energimyndigheten som nu lanserar en ny applikation på sin webbplats där man kan hitta samtliga testresultat på allt från bervärmepumpar till tv-apparater. Alla tester listas från A till Ö och fokus i testerna är energianvändningen men resultaten visar också om produkterna fungerar bra, är lätta att använda och hur mycket de bullrar.

Det finns också en tabellguide som gör det möjligt att jämföra olika produkter mot varandra.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.