nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Låter bilen tala

  • Annons 1

Företaget 2MA Technology har utvecklat en fordonsdator som ska hjälpa förare och fordonsflottor att minska bränsleförbrukningen. 2MA-5X är en grön liten box som kopplas till bilens serviceuttag och rapporterar data som bränsleförbrukning och bränsleffektivitet per mil och liter. Datan kan beräknas för varje fordon, för en viss tid eller period, eller för enskilda förare. Enligt företaget kan man med 2MA-5X sänka bränsleförbrukningen med 15-25 procent och datorn fungerar på både bussar och personbilar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4