nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Låter bilen tala

  • Annons 1

Företaget 2MA Technology har utvecklat en fordonsdator som ska hjälpa förare och fordonsflottor att minska bränsleförbrukningen. 2MA-5X är en grön liten box som kopplas till bilens serviceuttag och rapporterar data som bränsleförbrukning och bränsleffektivitet per mil och liter. Datan kan beräknas för varje fordon, för en viss tid eller period, eller för enskilda förare. Enligt företaget kan man med 2MA-5X sänka bränsleförbrukningen med 15-25 procent och datorn fungerar på både bussar och personbilar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.