nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Klimat och djurskydd kan bli viktiga EU-frågor

  • Annons 1

Naturvårdsverket anser i en analys att regeringen först och främst bör satsa på tre miljöområden i EU-samarbetet under de närmaste tre åren. Det gäller klimatfrågan, arbetet med att skydda djur och växter samt att koppla ihop EU:s arbete med hållbar utveckling med andra politiska program.

Andra viktiga miljöfrågor som Naturvårdsverket lyfter fram är bland annat luftföroreningar där reglerna kan komma att skärpas och havsmiljöfrågorna, som också är under förhandling, samt ekonomiska styrmedel.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4