nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Klimat och djurskydd kan bli viktiga EU-frågor

  • Annons 1

Naturvårdsverket anser i en analys att regeringen först och främst bör satsa på tre miljöområden i EU-samarbetet under de närmaste tre åren. Det gäller klimatfrågan, arbetet med att skydda djur och växter samt att koppla ihop EU:s arbete med hållbar utveckling med andra politiska program.

Andra viktiga miljöfrågor som Naturvårdsverket lyfter fram är bland annat luftföroreningar där reglerna kan komma att skärpas och havsmiljöfrågorna, som också är under förhandling, samt ekonomiska styrmedel.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Falska flaggor av gula västar

krönika

Miljöpolitiken är sedan länge utsatt för allsköns anklagelser. Den leder till arbetslöshet och företagsflykt, den avfolkar bygder och slår mot låginkomsttagare. Medan argumenten för miljöpolitiska beslut sedan länge står klara gör dessa motargument att miljömål sällan nås. Och nu kommer nya invändningar, under de gula västarnas falska flagg.

Koldioxidskatt för företag – men inte för privatkonsumtion

Människor från Norden och Australien ser hellre att industrin miljöbeskattas, än deras egna inköp. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.