nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Smog och luftföroreningar tillhör vardagen i många kinesiska städer. Bilarna är en av bovarna.
Smog och luftföroreningar tillhör vardagen i många kinesiska städer. Bilarna är en av bovarna. FOTO: Stock.xchng

Kina tar bort bränsleslukande bilar

Den kinesiska regeringen har planer på att plocka bort sex miljoner utsläppstunga bilar från gatorna under 2014. Orsaken stavas luftproblem, skriver Environmental Expert.

  • Annons 1

Det kinesiska miljödepartementet uppmanar också lokala beslutsfattare att fomulera policys och lagar för att minska antalet utsläppstunga bilar runt om i landet. Allt fler bilar är en av orsakerna till problem med smog och dålig luft. Bara under förra året fick ytterligare 137 miljoner kineser tillgång till bil. De mest utsläppstunga står för ungefär 10 procent av flottan, men ungefär hälften av utsläppen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vill förlänga elcertifikatsystemet

Energimyndigheten har presenterat ett förslag på hur elcertifikatsystemet ska utformas efter 2020. Bland annat föreslår de en förlängning av systemet till 2045 och att kvoten höjs från 2022.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Frivilligorganisationer stämmer norska staten för oljeborrning

Norska staten stäms för oljeborrning i Barents hav i Arktis. Det innebär att en norsk grundlagsparagraf som säger att myndigheter ska värna om natur och miljö nu prövas i rätten för första gången.