Vindkraftleverantör stärker styrelsen

Karriär Modvion, som tillverkar trätorn för vindkraftverk, har rekryterat två nya styrelseledamöter med tung industrierfarenhet.

Vindkraftleverantör stärker styrelsen
Eva Karlsson och Karin Nilsson går in i Modvions styrelse.

Vindkraftleverantören Modvion tillverkar trätorn för vindkraftverk. Företaget har tidigare aviserat att det första tornet i kommersiell skala ska resas 2022. Tornen är konstruerade av laminerat trä och byggs i moduler, vilket bland annat underlättar transporter.

Nu har företaget rekryterat två nya styrelseledamöter: Karin Nilsson och Eva Karlsson. De har båda bakgrund inom industrin.

Viktiga för fortsatt utveckling

Karin Nilsson är vice vd för Powercell Sweden och har ledningserfarenhet från Gunnebo, KVD Kvarndammen och Sibelco Nordic. Eva Karlsson har varit vd för SKF Sverige och är idag vd för Industri & Teknik hos Sjösonkoncernen och sitter i styrelsen för bland annat Assa Abloy.

– Våra nya styrelseledamöter kommer att vara en stor tillgång när Modvion ska hjälpa vindkraftbranschen att bli klimatneutral. Eva Karlsson och Karin Nilsson kommer betyda mycket för vår fortsatta utveckling och när vi nu skalar upp produktionen, säger Otto Lundman, Modvions vd, i ett pressmeddelande.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste