-->

Sparbanken Skånes första hållbarhetschef på plats

Karriär Sparbanken Skåne har fått sin första renodlade hållbarhetschef. Patricia Håkansson, som arbetat i banken sedan 2013, får uppdraget. Hållbarhetsansvaret var tidigare en del av HR-chefens uppdrag.

Sparbanken Skånes första hållbarhetschef på plats
Patricia Håkansson blir hållbarhetschef på Sparbanken Skåne.

Sparbanken Skåne är en regional sparbank som bildades 2014 då tre mindre sparbanker slogs samman. Bland investeringarna märks en solcellspark i Sjöbo, som under sommaren ska byggas ut och bli Sveriges största med en kapacitet på 19 GWh.

Sparbanken Skånes första hållbarhetschef

Nu får Sparbanken Skåne alltså sin första renodlade hållbarhetschef. Tidigare har frågan varit en del av HR-chefens uppdrag. Den som får ansvar för hållbarhetsfrågorna är Patricia Håkansson, som för närvarande är gruppchef på bankens ekonomi- och finansavdelning.

– Jag brinner verkligen för hållbarhetsfrågor. Sparbanken Skåne har hållbarhet i sitt DNA genom rötterna i sparbanksidén, men samtidigt är jag ödmjuk inför utmaningarna. Banken har höga ambitioner i den omställning som krävs i finansbranschen, och utvecklingen i omvärlden på exempelvis klimatområdet är något som kräver vår uppmärksamhet nu direkt, säger Patricia Håkansson i ett pressmeddelande.

Arbetat länge i banken

Hon har arbetat i banken sedan 2013 med en rad olika frågor. Bland annat har hon ansvarat för uppföljningen av bankens gröna obligationer och sitter i den kommitté som behandlar bankens ansökningar om gröna krediter.

Patricia Håkansson tillträder sin nya tjänst i augusti.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.