nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Uppdaterad kemiguide ska hjälpa småföretag

Hur skyddar man sig mot farliga kemikalier på arbetsplatsen? Vilka regler och lagar finns? Nu finns en uppdaterad version av Kemiguiden, en kostnadsfri webbplats.

  • Annons 1

Syftet med guiden är att hjälpa arbetsplatser att komma igång med kemikaliearbetet och den innehåller fyra guider: Snabbstart, Allergirisk, Reachguiden och Min Kemiguide. Utöver dessa finns en uppslagsbok och statistik över kemiska arbetsskador, arbetssjukdomar och arbetsolyckor.

Kemiguiden vänder sig i första hand till små coh medelstora företag och har tagits fram av Prevent i samråd med arbetsmarknadens parter. Både innehåll och utseende har ändrats i den uppdaterade versionen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4