nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Uppdaterad kemiguide ska hjälpa småföretag

Hur skyddar man sig mot farliga kemikalier på arbetsplatsen? Vilka regler och lagar finns? Nu finns en uppdaterad version av Kemiguiden, en kostnadsfri webbplats.

  • Annons 1

Syftet med guiden är att hjälpa arbetsplatser att komma igång med kemikaliearbetet och den innehåller fyra guider: Snabbstart, Allergirisk, Reachguiden och Min Kemiguide. Utöver dessa finns en uppslagsbok och statistik över kemiska arbetsskador, arbetssjukdomar och arbetsolyckor.

Kemiguiden vänder sig i första hand till små coh medelstora företag och har tagits fram av Prevent i samråd med arbetsmarknadens parter. Både innehåll och utseende har ändrats i den uppdaterade versionen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.

  • Annonskod Huvudspalten 4