Tricoronas nya klimatanalytiker gillar att lära ut

Karriär Tricorona Climate Partner utökar teamet. Klimatanalytikern Annelie Erlingstam har hittat drömjobbet och brinner för att lära ut.

Tricoronas nya klimatanalytiker gillar att lära ut
Annelie Erlingstam. Foto: Annika Skaaret

Vad har du för bakgrund?

– Jag är civilingenjör med fokus på miljö- och energisystem.

Har förstått att du är en fena på matte och att göra komplicerade beräkningar. Hur kommer du att ha nytta av det i ditt nya jobb?

– Jag får in data från olika kunder som behöver hjälp med sina klimatberäkningar. Därefter konverterar jag den indatan till koldioxidekvivalenter så att man får fram den totala klimatpåverkan från verksamheten. Det kräver sifferberäkningar och en del koll på enheter och storheter och allt vad det kan vara.

Vad ska du göra mer i ditt nya jobb som klimatanalytiker?

– Mitt fokus är att dels ha kontakt med kunder och se vad deras behov är, dels att ta det vidare, där jag framför allt sitter med beräkningar just. Jag hjälper företag med att sätta upp reduktionsplan och sammanställa resultaten i en färdig klimatrapport, som är lättläst och lättförståelig.

– Jag tycker också om utbildningsdelen som Tricorona erbjuder med att ge ut webinarier och seminarier i hur man kan som företag exempelvis kan göra egna beräkningar. Det är en rolig del av rollen att får vara med och utbilda andra. Jag gillar att stå och berätta och förklara.

Tips för företag som vill börja minska sin klimatpåverkan?

– Mitt bästa tips är att börja med att mäta sin klimatpåverkan, för det är verkligen A och O för att man ska kunna börja minska sin klimatpåverkan. Att mäta all indata som verksamheten har, ta reda på hur många tjänsteresor företaget gör och hur mycket avfall företaget genererar, allt sådan där, just för att få underlag. Då kan man se att här har vi olika hotspots, här ser vi att vi kan reducera som mest och därefter göra upp en plan för hur man kan minska sin klimatpåverkan.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.