Svensk kemikaliefilm visas för FN-delegater

Dokumentärfilmaren Stefan Jarls Underkastelsen, om kemikaliecoktailen i våra kroppar, hade nyligen premiär. Redan nu har FN visat intresse och ska visa filmen för 1 500 delegater.

Svensk kemikaliefilm visas för FN-delegater

Uppståndelsen kring Stefan Jarls dystra dokumentärfilm Underkastelsen, om hur kemikalier vi utsätts påverkar och kan komma att påverka oss i framtiden, har spridit sig som ringar på vattnet ut mot resten av världen. Nu har FNs miljöprogram Unep fått nys om filmen. I början av maj visas filmen på Bohemian National Hall i New York för 1 500 delegater från medlemsländer, organisationer och näringsliv under ett möte arrangerat av FNs avfalls- och kemikaliekampanj Safe Planet och Kommissionen för Hållbar Utveckling.

Professor Åke Bergman som är filmens guide kommer att finnas på plats under visningen.

– Unep är den högsta internationella nivån som hanterar kemikaliefrågor. Jag blev oerhört tagen att de hörde av sig till och med före filmens internationella premiär. Med den här möjligheten får man en verklig chans att kommunicera allvaret i kemikaliesituationen till de beslutsfattare som borde ta sitt ansvar för kemikaliehanteringen i världen.

/p>

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.