SSAB klimatbäst bland världens stålbolag

Utsläpp Analysföretaget CDP, Carbon Disclosure Project, rankar det svenska företaget SSAB som bäst förberett i världen för en omställning till koldioxidsnål produktion.

SSAB klimatbäst bland världens stålbolag
SSAB

I CDP:s senaste rapport från 2016 kom SSAB på andra plats. Men i dag toppar de listan. I rapporten analyserar CDP hur väl förbereda de 20 största börsnoterade stålbolagen är, på en omställning till en produktion med låga koldioxidutsläpp.

– Det är roligt när ett stort analysföretag som CDP konstaterar att SSAB är bäst förberett i världen för att ställa om till en fossilfri produktion, säger Martin Pei, teknisk chef för SSAB och ordförande för Hybrit, i ett pressmeddelande.

Mest ambitiösa målen i branschen

Rapporten visar att SSAB har de mest klimatbra målen av alla stålbolag i världen. SSAB planerar att vara helt utsläppsneutrala 2045. De har i dag också industrins mest koldioxideffektiva produktionssystem.

CDP lyfter fram Hybrit, ett intiativ som SSAB, tagit tillsammans med LKAB och Vattenfall, för fossilfri stålproduktion. De lyfter också SSAB:s planer att nå en fossilfri stålproduktion genom att stänga masugnar och istället använda ljusbågsugnar.

– Vårt mål är att eliminera koldioxidutsläppen helt. Genom att ersätta kol och koks med vätgas och fossilfri el, kommer våra utsläpp bli vanligt vatten, säger Martin Pei.

Läs mer: Mattias Goldmann går till Sweco

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.