Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

SSAB klimatbäst bland världens stålbolag

Utsläpp Analysföretaget CDP, Carbon Disclosure Project, rankar det svenska företaget SSAB som bäst förberett i världen för en omställning till koldioxidsnål produktion.

SSAB klimatbäst bland världens stålbolag
SSAB

I CDP:s senaste rapport från 2016 kom SSAB på andra plats. Men i dag toppar de listan. I rapporten analyserar CDP hur väl förbereda de 20 största börsnoterade stålbolagen är, på en omställning till en produktion med låga koldioxidutsläpp.

– Det är roligt när ett stort analysföretag som CDP konstaterar att SSAB är bäst förberett i världen för att ställa om till en fossilfri produktion, säger Martin Pei, teknisk chef för SSAB och ordförande för Hybrit, i ett pressmeddelande.

Mest ambitiösa målen i branschen

Rapporten visar att SSAB har de mest klimatbra målen av alla stålbolag i världen. SSAB planerar att vara helt utsläppsneutrala 2045. De har i dag också industrins mest koldioxideffektiva produktionssystem.

CDP lyfter fram Hybrit, ett intiativ som SSAB, tagit tillsammans med LKAB och Vattenfall, för fossilfri stålproduktion. De lyfter också SSAB:s planer att nå en fossilfri stålproduktion genom att stänga masugnar och istället använda ljusbågsugnar.

– Vårt mål är att eliminera koldioxidutsläppen helt. Genom att ersätta kol och koks med vätgas och fossilfri el, kommer våra utsläpp bli vanligt vatten, säger Martin Pei.

Läs mer: Mattias Goldmann går till Sweco

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.