Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Samarbetar för hållbart boende

Byggbranschen Byggnader som genererar med energi än de gör av med. Det är idén bakom projektet Positive Footprint Housing.

Riksbyggen och Göteborg Energi har inlett ett samarbete kring forsknings- och bostadsprojektet Positive Footprint Housing, som bland annat siktar på att generera mer energi än byggnaden gör av med.

Projekt genomför forskning och bostadsutveckling parallellt och innebär att forskare och studenter kan utvärdera de senaste resultaten i full skala. Målet är att ha ett färdigt bostadshus 2016 i på Dr Allards gata i Södra Guldheden.

– Vi har högsta möjliga hållbara ambitioner för en mängd olika delar i projektet och energiproduktion och energianvändning är en oerhört viktig fråga. Vi är därför mycket glada över samarbetet med Göteborg Energi och ser fram emot att tillsammans komma fram till innovativa lösningar, säger Mikael Ahlén, Marknadsområdeschef Göteborg, Riksbyggen.

Det övergripande syftet med projektet är att skapa ett helhetstänkande kring hållbar bostads- och stadsutveckling med människan i centrum och omfattar forskarkompetens inom såväl arkitektur och teknik som social hållbarhet.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.